Clubkampioenschappen 2018

Dit jaar zijn wederom de dubbelkampioenschappen van Y.T.C. 2018 gespeeld. Door te weinig opgave is er alleen in de mix- en heren dubbel gespeeld. In de dames dubbel was er te weinig opgave.

Bij de Heren waren de 6 koppels in 2 poules ingedeeld en bij de Mix 4 koppels die in 1 poule hebben gespeeld.

In poule A waren de 3 koppels aan elkaar gewaagd. De wedstrijd tussen Hans-Peter K./Gerben V. en Gerke de B./Jan T. eindigde in gelijkspel 3-6 6-1. Tussen Sytse K./Johannes S. en Hans-Peter/Gerben was voor Sytse/Johannes 6-4 3-3. Gerke/Jan hadden in de wedstrijd tegen Sytse/Johannes 1 game te weinig om als 1e in de poule te eindigen 6-5 2-3.

In poule B ook met 3 koppels waren de kampioenen van 2017 te sterk voor de andere twee koppels. Dick K./Otto V. tegen Jouke vd. V./Klaas B. 5-6 4-0. Obbe V./Klaas H. tegen Dick/Otto 6-3 6-2 en tegen Jouke/Klaas 6-2 en 5-2.

De halve finale was er een erg spannende wedstrijd tussen Obbe/Klaas en Gerke/Jan, de oudgedienden wonnen de 1e set met 6-5 en verloren de 2e set met 5-2, waarna een tiebreak de beslissing moest brengen deze was voor Obbe/Klaas met 7-2. De andere halve finale tussen Sytse/Johannes tegen Dick/Otto ging met 6-4 5-1 naar Sytse/Johannes.

De finalewedstrijd was met de vele wisselende kansen/breaks voor de spelers en aanwezige publiek zeer spannend.  De 1e set ging naar Obbe/Klaas met 6-4, waarna de 2e set een prooi werd voor Sytse/Johannes met 6-2. Een supertiebreak moest nu de beslissing brengen. Met kansen over en weer ging die uiteindelijk naar Sytse/Johannes met 14-12.
Gefeliciteerd Sytse en Johannes met de titel.

In de Mix poule met in 1e instantie 4 koppels, echter door een blessure van een koppel, nog maar 3 koppels. Hierbij was het koppel Sietske G./Obbe V. te sterk voor de andere twee koppels. Gerke de B./Marry de B. tegen Janny/Bauke R. 6-1 6-1, tegen Sietske/Obbe 2-6 1-6. Janny/Bauke tegen Sietske/Obbe 0-6 0-6.
Door deze uitslagen zijn Sietske/Obbe dit jaar de kampioenen in het Gemengd dubbel. Proficiat.
  Op de foto vlnr.: Sytse, Johannes, Sietske, Obbe, Klaas

 

 

Reacties zijn gesloten.