Verslag wintertoernooi 28 december

WINTERTOERNOOI YTC 28 december 2017
Afgelopen week was er weer het traditionele toernooi tussen Kerst en Oud en Nieuw van onze vereniging. Een altijd gezellig toernooi en dat was ook deze keer zeker het geval!
Ergens in een van de nieuwsbrieven van YTC las ik dat het ook wel ‘wintertoernooi’ wordt genoemd, een titel die qua periode wel klopt, maar op het moment dat ik dit schrijf is er een noordwesterstorm en complete herfst! Maar wie weet krijgen we toch ook nog een winter(tje) in februari.

Terug naar het toernooi zelf.
Met maar liefst 33 deelnemers in totaal (18 dames en 15 heren) een zeer goed bezet toernooi. Er werd – zoals dat altijd bij onze clubleden het geval is – heel sportief gespeeld, maar uiteraard wil je wel altijd proberen het maximale eruit te halen. De meesten van ons speelden 3 partijen, een enkeling mocht vier keer (waaronder ikzelf en misschien was dat ook een reden dat ik de ‘eer’ heb dit verslag te mogen schrijven. Bedankt Gerke J). Nu ik de kans heb, wil ik er toch een partij uithalen die mij voorlopig bij zal blijven: Otto en ik samen tegen onze zoons Gerben en Hans-Peter. Tijdens de clubkampioenschappen verloren we nog na een super tiebreak, maar nu konden we sportieve revanche nemen. Dat lukt overigens maar net (6-4), maar was voor ons natuurlijk extra leuk!
Wat mijzelf bij dit toernooi vooral opviel, was dat naast de trouwe ‘iets oudere’ leden ook veel jongere spelers meededen. Een goede ontwikkeling natuurlijk voor onze vereniging en dat was ook in de uitslagen terug te zien. Toen rond de klok van half 12 door organisator Klaas Haringa de eindbalans kon worden opgemaakt, bleek dat bij de dames Anniek al haar partijen had gewonnen en de eerste prijs in ontvangst mocht nemen! Ineke, Mariëlle en Janny D. hadden naast hun overwinningen elk één keer gelijk gespeeld en werden dus gedeeld ‘tweede’.
Bij de heren was de strijd iets spannender: Onno, Pascal (gastspeler) en Sytse hadden al hun partijen gewonnen, maar de eerste prijs was wederom voor een jongeling: Sytse! Hij had het beste gamesaldo.

Proficiat voor de winnaars, bestuur bedankt voor de lekkere hapjes die we deze avond mochten nuttigen (in het nieuwe jaar allemaal maar veel de baan op, om de overtollige kilo’s kwijt te raken 🙂 en Klaas Haringa bedankt voor de keurige organisatie van dit toernooi!

Folle lok en seine en oant’sjen!
Hartelijke groet,
Dick

PS. Dick bedoelt dat Klaas Haringa de presentator was, maar dat de gehele TC dus inclusief Janny Dijkstra, Gerbrich Martens en Bauke Reidsma de organisatie hebben gedaan.

 

Reacties zijn gesloten.