Clubkampioenschappen dubbels heren en dames 2017

Dit jaar zijn wederom de dubbelkampioenschappen van Y.T.C. 2017 gespeeld. Door te weinig opgave is er alleen in de mix- en heren dubbel gespeeld. In de dames dubbel was er te weinig opgave.

Bij de Heren waren de 7 koppels in 2 poules ingedeeld en bij Mix 3 koppels die in 1 poule hebben gespeeld.

In poule A waren, de kampioenen van 2015, Klaas H./Obbe V. te sterk voor de beide andere koppels. Klaas H./Obbe V. hebben de wedstrijd tegen Jeroen v.d. B./Sytse K. slechts met grote moeite kunnen winnen met 6-5 en 1-1. Tegen Gerke de B./Jan T. ging het iets makkelijker met  6-0,6-3. De wedstrijd Jeroen/Sytse tegen Gerke/Jan eindigde in 6-3,5-2.

In poule B met 4 koppels vielen helaas 2 koppels uit door blessures, waardoor er alleen nog een familiewedstrijd over bleef tussen “oude” en de “jonge” Visser/Kits. Deze zeer spannende wedstrijd eindigde onbeslist elk 1 set, 6-3, 4-6 waarna een supertiebreak de beslissing moest brengen. De kampioenen van 2016 Gerben V./Hans-Peter K. wonnen deze zenuwslopende supertiebreak met 10-8 en waren dus finalist.

De finale werd met wisselende kansen in de 1e spannende set tenslotte door Klaas H./Obbe V. gewonnen met 6-4 en 6-1.  Gefeliciteerd heren met de titel.

In de Mix poule met slechts 3 koppels ging, na afhaken door een blessure van Bauke R., de beslissende wedstrijd tussen de koppels Gerke de B./Janny D. en Hiltsje vd. V./Jouke vd. V. Deze eindigde in een 6-1, 6-1 uitslag voor het koppel Janny D./Gerke de  B. Ze zijn hiermee de kampioenen van 2017. Proficiat.

Op de foto: van links naar rechts: Klaas H., Obbe V., Hans-Peter K. en Gerben V.

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer foto’s!

Reacties zijn gesloten.