Verslag competitie Dames 2 (dinsdagmiddag)

Ondanks alle blessureleed en wisselende weersomstandigheden hebben we een fijne tenniscompetitie beleefd.

De start was op dinsdag 11 april uit tegen Witmarsum. De sfeer was goed, maar ondergetekende kon na 5 uur op de baan (2 driesetters) geen boe of ba meer zeggen. Gelukkig wonnen we met 3-1

Op dinsdag 18 april speelden we thuis tegen Makkum. Ons sterke koppel Aukje K en Tineke wonnen 2 wedstrijden. De andere 2 moesten we verliezen, ondanks de versterking van Ymkje Otte waar we blij mee waren. De kou weerhield onze “non-playing captain” Marry niet om de hele middag, en later de avond, om ons te supporteren.

Daarna op 2 mei de uitwedstrijd naar Harlingen. Die middag kende ups en downs met o.a. blessureleed, maar ook geweldige gastvrijheid van de dames in Harlingen. Er werden heerlijke taarten geserveerd en de hapjes idem dito. Hoewel de bijna 80-jarige crack haar wedstrijd dik verloor gingen we met 2-2 naar Ysbrechtum.

Eerder hadden we afgesproken om die avond met een hele ploeg uit eten naar de Kajuit. Was prima en lekker met 7 dames. Jammer dat er een paar verhinderd waren. We zijn nl ook blij met onze invalsters, supporsters en niet te vergeten de geblesseerden.

Een soort van onderlinge wedstrijd hadden we op 9 mei tegen de Vliegende Bal. De uitslag werd 2-2. Zwaantje Nauta en Ineke Dijkstra vielen bij ons in. De nazit was gezellig, maar opnieuw binnen vanwege tegenvallend weer.

Dinsdag 16 mei voor het eerst zon!! Dat tijdens de uitwedstrijd in Tzummearum. En ja hoor… in 1 keer bloedheet en benauwd. Aukje T. had daar het meeste last van, maar wij ook. 2 “toeke” tegenstandsters van tegen de 80 gaven ons toch hoop voor de toekomst. De uitslag werd 3-1 voor ons.

Op 23 mei speelden we al onze laatste  wedstrijd thuis tegen Heeg. Dit i.v.m. een vrije speeldag. We wonnen, maar het resultaat niet echt belangrijk. We werden 2e in de poule. De stemming was iets minder, maar de hapjes weer top.

Volgend jaar hopen we dat Hiltsje en Marry ook weer fit en present zijn (en An niet weer zo lang op reis). We weten nu wel, kijkend naar de feestende dames uit Harlingen, dat we nog heel lang mee kunnen.

Tennisgroet,
Janny Reidsma

p.s. de foto is van het basisteam van 5 speelsters van 2017

Reacties zijn gesloten.