Verslag competitie Dames (dinsdagavond)

Om met elkaar een goede en snelle (want we zijn ‘druk, druk en o ja, ook nog een tenniscompetitie!’) voorbereiding van het seizoen te hebben, hebben wij – naast de competitietraining van Jort – al meerdere jaren een groepsapp, waarin we dus snel ‘regeldingen’ uitwisselen. Hierin werden wij (Mariëtte, Karin, Ypie, Janny en ikzelf) 9 april jl. opgeschrikt door een app van Yvonne, vanuit het ziekenhuis! Een onfortuinlijke val van een trapje tijdens het klussen aan de boot zorgde voor een bovenbeenfractuur! Oei, dat was heel jammer. Vooral voor Yvonne zelf: een operatie en zomer sportief uitgeschakeld…Maar ook voor ons, want Yvonne haar tenniskwaliteiten liggen toch boven het gemiddelde..

Maar niet te lang getreurd, vol goede moed werkte Karin een nieuw speelschema uit. Wat met de overgebleven 5 sportievelingen voor alle 7 data lukte. We startten uit tegen Nomi, waar Marijke Span onze lege plek opvulde. Top Marijke! Sneek won met 3-1. Vervolgens kwam Heeg thuis. Leuke wedstrijden, 2-2.

Helaas helaas, Karin kwam op maandag 21 april, vlak voor de tennistraining ongelukkig ten val bij het afstapje van het Sitpoint. Een nare enkelblessure en uitval voor de rest van de competitieseizoen. En toen waren er nog vier…

We gingen wederom naar Sneek voor wedstrijden tegen de Vliegende Bal. Woudsend (team1) en Bolsward kwamen bij ons op bezoek en na uitwedstrijden in Joure was de laatste competitiedag thuis tegen Woudsend 2. Waar Ineke Dijkstra en Karin Korteweg ons team versterkten, waarvoor veel dank!! Een mooie afsluiting, we wonnen met 3-1.

Al met al hebben we mooie wedstrijden gespeeld, gesteund en aangemoedigd vanaf de kant door Yvonne en Karin. Meerdere supertie-breaks, een vast spelende Janny, mooie en minder mooie rally’s (teveel eigen fouten..) zorgden toch weer voor prachtige tennisavonden. We zijn geëindigd op de een na laatste plaats, boven Woudsend 2. We hopen dat we in de vierde klasse blijven, maar nog belangrijker is dat we volgend seizoen écht alle 7 competitieavonden met alle 6 dames gaan starten en eindigen! Op de baan en niet er naast!

Hera Bosgraaf

 

Reacties zijn gesloten.